Andrei Pogonaru (30 de ani) pare să știe că succesul în afaceri vine obligatoriu cu foarte multă muncă dar și din experiența în mediul de business a familiei. În ciuda vârstei, arborează mina unui om de afaceri versat, mereu prins între două întâlniri, dar care își organizează minuțios programul. CV-ul tânărului Andrei Pogonaru cuprinde deja și experiență internațională, dar și inițiative antreprenoriale.
Absolvent de matematici aplicate la Universitatea Cambridge, Andrei Pogonaru, fiul lui Florin și al Georgianei Pogonaru, s-a întors în România, în urmă cu câţiva ani. După mai mult timp petrecut în străinătate, la studii și în cadrul unor companii, Andrei Pogonaru a decis că afacerea de familie este mai importantă și că își poate pune mai bine ideile în aplicare în România.
Împărţirea rolurilor în companie a fost făcută după ce a decis să se întoarcă la Bucureşti, iar soţia sa face şi ea parte din afacere. „Mama mea a avut partea ei în domeniul maselor plastice. Între mine şi tatăl meu a fost mereu o relaţie în care el îmi tempera ambiţia nelimitată, tinerească, la început”, spune el adaugând că, a ajuns să lucreze, cu timpul, „de la egal la egal” cu tatăl său şi că a reuşit chiar să-l convingă să nu se pensioneze la împlinirea vârstei de 60 de ani.
„Nu cred că mi-aş dori eu să se detaşeze de aici pentru că are o experienţă pe care mă pot baza și atunci când am nevoie de un sfat nu am în nimeni mai mare încredere decât în propriul tată”, explică el. Având în bagajul său genetic, spiritul antreprenorial și, cel mai important poate, lucrând împreună cu familia sa, și-a propus la revenirea în București să structureze „afacerea de familie astfel încât să existe un instrument prin care să permită şi investitorilor străini să investească prin noi în România”.
A creat proiectul Good.Bee prin care a dorit să dezvolte un instrument prin care să îi atragă în sistemul bancar pe cei cărora li se părea prea complicată o relație cu banca și a creat fonduri de private equity. A fost membru în Consiliul de Supraveghere al transportatorului de energie Transelectrica, poziție pe care o deținea din martie 2013 și la care a renunțat la sfârșitul lunii ianuarie.
Acum atenția sa pare să fie acaparată de un alt proiect important pe care își dorește să îl ducă la bun sfârșit: construirea Veranda, primul mall verde din Capitală. Centrul comercial este dezvoltat de firma Prodplast Imobiliare, controlată de familia Pogonaru. Aflat în zona Obor, cu o suprafață de 25.000 de metri pătrați, Veranda este un proiect ambițios a cărui valoare se ridică la 60 de milioane de euro. Lucrările pentru construirea centrului comercial au fost demarate în septembrie 2014, iar ele ar urma să fie finalizate în 2016.
„Am ales numele «Veranda» pentru că aducem o gură de aer proaspăt în aglomeraţia din Obor. Construim un centru comercial de proximitate, care respectă tradiţia zonei. Este un concept nou pentru piaţa din România – oferim magazine uşor accesibile, un spaţiu de restaurante primitor și cea mai generoasă zonă verde dedicată până acum unui proiect de retail din România”, spune Andrei Pogonaru.
ANDREI POGONARU, 30 de ani
Central European Financial Services S.A. partener
Fiul oamenilor de afaceri Florin și Georgiana Pogonaru, Andrei Pogonaru este absolvent de matematici aplicate la Universitatea Cambridge. S-a întors în România în 2007 când a decis să se implice în afacerile familiei. Proiectul său cel mai important este acum construirea mallului Veranda, din zona Obor.
Source link